top of page

Hailuoto Organum

Hailuoto Organum on Hai Artin rakentama betoninen tilataideteos, joka sijaitsee Ulkokarvossa. Teos on arvostetun akustiikkataiteilija Lukas Kühnen suunnittelema. Lukas Kühne on suunnitellut aiemmin vastaavanlaiset teokset Viroon ja Islantiin.

Kohteen tyyppi

Maamerkki

Hailuoto Organum

Veistos koostuu kolmesta erikokoisesta toisiinsa kiinnittyneestä kupolista. Kullakin kupolilla on oma resonanssi, joka vastaa nuottia, ja toimii luonnollisena äänen vahvistimena.

Pyöreä muoto on valittu sen akustisten ominaisuuksien takia, ja veistoksen visuaalinen muotokieli sijoittuu harmonisesti ympäröivään maisemaan. Sisäänkäytävä veistos vaikuttaa sekä visuaalisiin, että kuulollisiin aisteihin – Organumissa voi laulaa, puhua, hiljentyä tai järjestää vaikkapa pienoiskonsertteja.

Veistos on rakennettu Ulkokarvossa puuston puolelle mahdollisimman kauas ranta-alueesta, jossa maa on korkeammalla. Veistos sulautuu ympäristöön huomioiden maiseman ominaispiirteet.  Tekijöillä on kokemusta aiemmista rakennuskohteista, joissa tilataideteoksen ympäristö on saatu pidettyä alkuperäisessä tilassaan.

Hailuoto Organum -tilataideteos on rakennettu kesällä 2014. Teos toteutettiin Hai Artin Soiva Saari -hankkeen puitteissa ja Goethe-Institut Finnland:in tuella.


Kohteeseen kulku:

Ulkokarvon autiotuvan vasemmalta puolelta lähtee opastettu polku kulkemaan merenrantaan ja polkua seuraamalla pääsee Organumiin. Polku on rehevä.


Saavutettavuus

Kohde ei ole saavutettavissa liikuntaesteisille. Kohteessa ei ole avustusvälineitä.

Pääsymaksu

Ilmainen

Aukioloajat

Avoinna ympäri vuoden

Yhteystiedot

Hai Art

Osoite

Petsamontie 328, 90480 Hailuoto, Finland

Verkko-osoite

Hai Art

bottom of page