top of page

Ravintolat, kahvilat ja illanvietto

Ailasto

Ailasto on vanha Kaartotien kansakoulu, joka on rakennettu vuonna 1926.

Ravintolana Ailastolla on pitkät perinteet aina 70-luvulta viime vuosiin saakka. Ailaston sisustus huokuu historiaa ja rauhallisuutta. Kahvilan ja myymälän tuotteissa panostetaan paikallisuuteen ja pientuottajiin.

Meiltä löytyvät mm. Hailuodon Panimon tuotteiden vähittäismyynti, Kujalan Herkun maittavat löökikastikkeet sekä muita paikallisia tuotteita.

Tule nauttimaan kupposellinen kahvia höystettynä karjalaisella vieraanvaraisuudella. Kahvilasta löytyvät anniskeluoikeudet sekä istumapaikat 50 hengelle ja ulkoterassi 20 henkilölle.

Bistro Frans

Herkullista bistroruokaa, mukavaa majoitusta ja lempeitä löylyjä Hailuodon Marjaniemessä.

Fransin historiallisissa ja uniikeissa luotsirakennuksissa nautit paikallisista raaka-aineksista valmistettuja kala- ja lihaherkkuja, kasvisruokaa ja juuritaikinaan leivottua pizzaa, saunot ja nukut makoisat unet.

Edellä mainittujen lisäksi Fransin luotsaajat lupaavat sinulle hiljaisuutta, rauhaa ja rouhean lempeää palvelua, kaikki tämä luonnonkauniissa maisemissa Perämeren rannalla.

Café Kaija

Kaija on kodikas ja rento kesäravintola Marjaniemen vierassatamassa. Kaijassa nautit perinteisiä grilliherkkuja, paikallista kalaa, jäätelöä sekä virvokkeita upean merinäköalan kera. Kaijan vieressä on upea hiekkainen luonnonranta.

Kaija toimii myös vierassataman ja matkaparkin majoitusten vastaanottona kesäkaudella.

Dancing Bobcat Bar

Valloittava ja erilainen ravintola idyllisen peltomaiseman keskellä Hailuodossa.

Juhlatilat kaikenlaisiin juhliin ja tilaisuuksiin.

Mahdollista vuokrata vaikka koko ravintola yksityiskäyttöön.

Kesällä aurinkoterassi ja puutarhajameja.

Ruokaa tilauksesta ryhmille.

Musiikkia, äänentoistolaitteet.

Grilli-Café Farestiina

Viihtyisä kahvila Hailuodon lauttarannan puolella. Aurinkoinen terassi, jossa voit nautiskella lauttaa odotellessa. Kahvilassa päivystää myös asiakkuuspäällikkö, tiibetinspanieli Dooris.

Tarjolla kahvia, leivonnaisia sekä herkullista grilliruokaa ja pannupizzaa. Kesäisin viilentävää jäätelöä lautan odottelun ajaksi.

Hailuodon Halstari

Hailuodon Halstari on hailuotolainen kalasavustamo, jonka tuotteita on myynnissä ympäri Suomen aina Helsinkiä myöten. Tule nauttimaan herkullista lohisoppaa tai nappaa mukaan kalaisat tuliaiset, esimerkiksi kuuluisaa kylmäsavugraavilohtamme!

Myymälämme on avoinna kesäisin joka päivä klo 11-15, talvikaudella olemme avoinna maanantaisin sekä torstaista lauantaihin. Tervetuloa!

Hailuodon Helmi

Iloisen mielen kahvila Helmi avoinna 6.6.-25.8. päivittäin kello 11.30-17.00 ja syyskuussa viikonloppuisin. Makoisia leivonnaisia ja kättentöitä.

Kesäkauden avajaisissa Helmessä tarjolla omatekoisia vohveleita: kahvi/tee/mehu & vohveli hillolla ja kermavaahdolla 5,50 €.

Hailuodon Panimo

Hailuodon Panimo on Suomen ensimmäinen luomupanimo - valmistamme kaikki oluemme luonnonmukaisesti viljellyistä raaka-aineista.

Valmistamme saksalaistyylisiä suodattamattomia luomuoluita suomalaiseen makuun, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Vanha makasiinirakennus kylän keskustan kupeessa on kunnostettu panimoksi ja tunnelmalliseksi Pubi & Puodiksi, joka on kesäisin auki joka päivä. Nouda olutta mukaan tai nauti sitä paikan päällä viihtyisässä pubissa tai tilavalla patiolla! Uniikki panimolaitteistomme on myös itsessään näkemisen arvoinen.

Kahvila Loma

Kahvila Loma Hailuoto sijaitsee keskellä kylää Hailuodossa. Löydät meidät siis ihan Hailuodon K-Marketin vierestä.

Valikoimassa on grillimenu, itse tehdyt kahvilatuotteet, laaja juomavalikoima (A-oikeudet) sekä kesäisin myös jäätelöt ja smoothiet. Hailuodon panimon tuotteet meiltä myös mukaan.

Kahvila Pariton Kuppi

Luovon Puoji on käsityöläisten aikanaan perustama ja nykyisin osuuskunnan ylläpitämä käsityömyymälä. Myymälän yhteydessä toimii myös kahvila Pariton Kuppi. Puojin liikeidea on vahvasti luotolainen, sen perusta on rakkaus saaren omaperäiseen elämäntapaan, kulttuuriin ja käsityöhön.

Kesäkahvila Tuulesta Temmattu

Tuulesta Temmattu on kotikutoinen vanhaan mummolaan pystytetty kesäkahvila & puoti. Tuulesta Temmattu tarjoaa itsetehtyjä leivonnaisia sekä pientä suolaista purtavaa ja jäätelöitä. Puodin puolella esillä ja myynnissä taidetta ja käsitöitä. 8.6.2024 kahvilalle avautuu pieni kirpputori. Suosimme paikallista niin kahvilan kuin puodinkin puolella.

Myös kanoja pääsee tervehtimään kahvilalla.

Mille's Place

Löydät ruokavaunumme tällä hetkellä omasta pihastamme.

Kalatuotteemme ovat paikallisesta itsepyydetystä lähikalasta valmistettuja.

Kevätkääryleemme ovat vegaanisia Hailuodossa valmistettuja.

Naudanlihapihvimme ovat paikalliselta Kujalan tilalta.

Käytämme vain suomalaista lihaa ja kalaa tuotteissamme.

Teemme ruokia myös pitopalveluna 15 - 200 henkilön tapahtumiin ( Hailuoto ja mantereen lähikunnat).

Ravintola Haili

Ravintola Haili sijaitsee Luotsihotellissa, Marjaniemessä. Ravintola on avoinna syys ja talvikaudella hotellivarauksien sekä aukioloaikojen mukaan. Kesäisin ja alkusyksystä ravintola on avoinna joka päivä. Ravintolassa baari ja oleskelualueet sekä upea aurinkoterassi. 8.6. alkaen joka päivä saaristolaisbuffet.

Tervetuloa upealle makumatkalle panoraamaravintolaan Marjaniemeen.

Ravintola Iltalento

Tanssi-, karaoke- ja ruokaravintola Iltalento on avoinna perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Ruokailumahdollisuus on koko illan ja/tai voitte ottaa annoksia mukaan kotipakettiin laitettuna myös valomerkin jälkeen.

Kesäaikaan käytössä myös iso terassi. Ryhmille ruokailut tilauksesta.

Riutunkarin kahvila

Kahvila Oulunsalon lauttarannan puolella.

Tarjolla kahvia, leivonnaisia sekä virvokkeita. Kesäisin viilentävää jäätelöä lautan odottelun ajaksi.

bottom of page