top of page

Saapuminen Hailuotoon

Tervetuloa Perämeren suurimmalle saarelle Hailuotoon. 

Koe unohtumaton saari elävän kulttuurin parissa, nauti elämyksistä ja eläydy paikallisten tahtiin. Varaa majoitus ja viivy pidempään.

Hailuodossa on tekemistä vuoden jokaiselle päivälle. 

Suurin sesonki on kesäisin. Kuumat kesäpäivät, upeat hiekkarannat, elävä kulttuuri. Ja paljon muuta.

Talvisin Hailuoto "täyttyy" hiljaisuudesta ja rauhasta. Oletko koskaan kokenut jäisen Perämeren ja oman rauhan luonnossa?

Lautta sumussa_edited.jpg

Hailuotoon pääsee ilmaisella lauttayhteydellä.

Lautta kulkee kesäisin aamuvarhaisesta yömyöhään ja kesäpäivisin myös lisälautta purkaa odotusaikaa.

 

Huomioithan, että kuumina kesäpäivinä lauttarannassa saattaa ilmentyä jonoa. Pakkaa mukaasi eväät ja juomista. Lauttarannassa on myös kesäkahvilat.

 

Odotellessasi pääset tutustumaan Hailuotoon sivujemme kautta, Hailuoto- sovelluksen kautta tai lauttarannassa sijaitsevan turisti-infotaulun avulla.

Lautta-aikataulut

Löydät lautta-aikataulut Finferriesin sivuilta painamalla alla olevaa painiketta.

Pyörällä Hailuotoon
"Lähekkö nää völijyyn?"

Oulusta voi pyöräillä Hailuotoon ja suuren osan matkasta pääsee ajamaan kevyen liikenteen väyliä pitkin. Matka on varsin mukava, sillä rannikolla on tunnetusti tasaista. Matkaa kertyy Oulun keskustasta noin 55 km. Pyörällä kulkevien ei tarvitse jonottaa Hailuodon lautalle. Lue Ilta-Sanomien artikkeli aiheesta 

Hailuodossa on pyöräilijöille räätälöityjä kahviloita ja majoituspaikkoja, joissa erityisesti pyöräilijät otetaan huomioon. Pyöräilijöille on tarjolla lukolliset tilat pyörille missä pyörille voi myös tehdä pieni muotoisia korjaustoimenpiteitä ja joista löytyy rengaspumput.

Lisätietoja löytyy Bikeland-sivuilta. https://www.bikeland.fi/

Linja-auto numero 59 kulkee päivittäin Oulusta Hailuotoon. Linja-autot pääsevät lautalle etuoikeutettujen ajoneuvojen kaistalta. Linja-auton aikataulut löytyvät Oulun joukkoliikenteen verkkosivuilta. Hailuoto kuuluu Oulun joukkoliikenteen matkustusvyöhykkeeseen ABCD. Eri vyöhykkeiden lippujen hinnat löytyvät täältä.

Linja-autolla helposti
"Onnikassa ompi tunnelmaa"

Planes

Muut saapumistavat

"Welcome to the Hailuoto International Airport"

Oulun lentokentälle

Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä, Oulun lentoasema on noin 15 km päässä Hailuotoon lähtevän lautan satamasta Oulunsalossa. Voit lentää Ouluun Helsingistä ja Münchenista suorilla lennoilla.

Saaressa on myös taksipalvelut.

Oulun lentoasemalta pääsee Hailuotoon linja-autolla suunnittelemalla reitin Oulun joukkoliikenteen palvelussa:

oulu.digitransit.fi

Lähtöpysäkki: Lentoasema 2646, Kylänpuoli, Oulu

Välipysähdys: Hailuodon th E 2588, Oulu

Määränpää: Hailuoto

Lentopaikka

Pöllä, Hailuoto

Hailuodossa on oma lentopaikka, joka sijaitsee Pöllänlahden länsirannalla Pölläntien päässä, noin kuusi kilometriä Hailuodon kirkonkylältä etelään. Lentopaikalla on yksi 500 metriä pitkä hiekka- ja nurmipintainen kiitotie.​

Venesatamat

Lauttaranta sekä Marjaniemi

Hailuotoon voi saapua vesireittejä pitkin ja asettua Marjaniemen tai Huikun vierasvenesatamiin. Lisätietoja vierasvenesatamista löydät alla olevan painikkeen kautta. Hailuodon kunta myös vuokraa venepaikkoja koko veneilykaudeksi toukokuusta lokakuuhun.

bottom of page