top of page

Kotipesä kuntoon -hanke

Kotipesä kuntoon -hanke on Hailuodon elinkeinotoimijat ry:n Hailuodossa toteuttama yhteiskehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on luoda Hailuodon elinkeinotoimijat ry:lle (markkinointinimi Visit Hailuoto) yhteinen strategia, markkinoinnin vuosikello sekä toteuttaa yhteismarkkinointia kokeiluluontoisesti ja kehittää palveluja edelleen.


Kaksivuotisen hankkeen aikana luodaan uudenlainen toimintatapa Visit Hailuodolle käyttöönotettavaksi jo hankkeen aikana ja hyödynnettäväksi ja edelleen kehitettäväksi myös hankkeen jälkeen. Ensimmäisen vuoden aikana kartoitetaan toimijoiden tarpeita ja luodaan Visit Hailuodolle yhteinen strategia sekä markkinoinnin vuosikello yhdessä toimijoiden kanssa. Lisäksi tarjotaan toimijoille koulutusta ja työpajoja muun muassa somemarkkinointiin liittyen. Hankkeen toisen vuoden aikana jalkautetaan nämä strategiset toimenpiteet käytäntöön, jotta nähdään, miten ne toimivat.


Toimenpiteisiin kuuluu myös yhteismarkkinoinnin toteuttaminen lyhytaikaisilla, kokeiluluontoisilla markkinointitoimenpiteillä, joiden avulla Hailuodon matkailu saa uutta nostetta. Samalla hyötyvät niin saaren asukkaat, vapaa-ajan asukkaat kuin matkailijatkin, kun asiakasvirran lisääntyessä myös palvelujen määrä lisääntyy. Markkinointikokeilujen avulla voidaan kehittää Hailuodon kokonaismarkkinointia entisestään, kun nähdään, millaisilla toimenpiteillä saadaan tavoitettua juuri ne sidosryhmät, jotka hankkeen alussa yhdessä määritellään.


Hankkeen pääasiallisena kohderyhmänä on Hailuodon Elinkeinotoimijat ry:n jäsenyritykset sekä kaikki muut toimijat, jotka päättävät lähteä hankkeeseen mukaan. Hyödynsaajia ovat edellä mainittujen lisäksi Hailuodon kunta, muut alueella toimivat yritykset ja toimijat sekä palveluita laajentamalla ja kehittämällä myös saaren asukkaat, vapaa-ajan asukkaan sekä matkailijat. Hankkeen toteutusalueena on Hailuodon kunta. Toteutusaika 1.4.2024-31.3.2026.


Hankkeen rahoittajana toimii Nouseva rannikkoseutu ry sekä Hailuodon ja lähialueiden toimijat.


Mukana olevat toimijat:

 1. 4H Hailuoto

 2. Dancing Bobcat Bar

 3. Haili Oy

 4. Hailuodon Loma-asunnot

 5.  Hailuodon metsästysseura 

 6. Hailuodon Musiikkipäivät

 7. Hailuodon Paikallisoppaat

 8. Hailuodon Panimo

 9. Hailuodon Teatterifestivaali

 10. Hailuoto-seura

 11. Halstari

 12. Heikkisen Haka  

 13. Huikun Grillikioski ja -kahvio

 14. Huru-Ukot

 15. Jokapaikan Annukka 

 16. Kahvila Loma

 17. Kauko Ervasti/kiertoajelut

 18. K-Market Hailuoto

 19. Kujalan Tila  

 20. Laulupuu

 21. Luodon/Timo Rantasuo 

 22. Luoto Consulting

 23. LuotoRent

 24. Merivilja

 25. Mille's Place

 26. Mrs. Santa Claus Oy

 27. Muotoilutoimisto Aihiomo

 28. Nunnukka Design  

 29. Osuuskauppa Arina Sale Hailuoto

 30. Perämeren Jähti

 31. Pirteät Palvelut

 32. Pohuke/Iltalento/Hailuodon taksipalvelut

 33. Pöllän mökkimajoitus

 34. Raiju Tmi.

 35. SEO Hailuoto

 36. Slowhotels Oy / Café Helmi

 37. Terwaluoto 

 38. Tonttu Tärmön Paja/ Sirpa Törmä

 39. Westnokka Oy


Mukaan on vielä mahdollista lähteä. Mikäli haluat liittyä hankkeeseen, ota yhteyttä projektikoordinaattori Annukka Loukolaan sähköpostilla info@visithailuoto.fi.


 


Comments


bottom of page